LEDX Mamba 4000
search
 • LEDX Mamba 4000
 • LEDX Mamba 4000
 • LEDX Mamba 4000

LEDX Mamba 4000

4 185,00 kr
Inkl. moms

LEDX Mamba 4000 är en kraftfull pannlampa som med sin låga vikt och kompakta format blir en bra följeslagare när höstmörkret faller.

Denna uppdaterade version ger riktigt mycket ljus och dessutom med optimerad spridning vilket gjort den till många orienterare och mtb-åkares favoritlampa.

Backup-batteri
Batteri
Kvantitet

LEDX Mamba 4000 - optimerad ljusbild

LEDX Mamba 4000 (ny version hösten 2016) är en uppdaterad version av LEDX storsäljare Mamba. Lampan är riktigt kraftfull som med sin låga vikt och kompakta format har blivit en storfavorit bland löpare, orienterare, mtb:åkare och som arbetsbelysning i skog och mark. Med hela 4000 lumen, fördelat på fyra dioder med olika spridning, finns det inte mycket att klaga på! Dessutom 3 års garanti!

Lampan har 4 st LED-dioder, Cree XM-L U3, samt en helt nyutvecklad elektronik med en unikt hög verkningsgrad. Verkningsgraden samt fyra högpresterande LED-dioder ger ett mycket starkt ljus och lång brinntid (2 tim). Den nya designen med stora kylflänsar gör att lampan kan drivas på hög effekt och ändå hålla temperaturen under kontroll.

Detta är en favorit för många olika ändamål. LEDX Mamba är en perfekt allroundlampa som passar bra till idrotter såsom orientering, skidåkning, mountainbikecykling, rullskidor och traillöpning tack vare kombinationen av låg vikt och starkt ljus. Mamba fungerar också bra för eftersök av vilt, klättring, grottforskning och skogsarbete. För de som vill ha mycket och bra ljus i ett kompakt format är LEDX Mamba den perfekta lampan.

Sitter mycket skönt på huvudet

Mamba 4000 levereras med huvudställning pro som har perfekt passform, speciellt för de med små huvuden. 2016 års modell har fått ett nytt spänne för hjässbandet så den sitter ännu bättre. Lampfästet är mer ergonomiskt utformat och följer huvudet mycket bra. Fästpunkten för lampan sitter nära pannan och befinner sig nästan rakt under balanspunkten på lamphuset vilket gör att lampans tyngd går rakt ner till fästet och inte blir framtung. Tillsammans med lampans låga vikt gör det att lampan är mycket stabil även vid löpning i tuff terräng. Då dioderna är fördelade i sidled är tyngdpunkten också låg vilket gör lampan smidigare.

Tack vare den mycket höga tillförlitligheten på LEDX lampor så förlänger man vi fr.o.m. säsong 2016 - 2017 garantitiden till 3 år

Optimal ljusbild

Tack vare LEDX unika linsteknik där vi blandar olika linser, ger Mamba det mest optimala ljuset i sin klass. Nytt för i år är att Mamba kompletterats med en vidvinkellins som sprider ljuset 79°, vilket ger ett fantstiskt bra kartljus/närljus utan att blända, med en extrem bred men ändå lång ljuskägla och en mycket jämn ljusbild. Detta ger ett bländfritt ljus som tonar av mjukt mot kanterna. Ljuset blir vilsamt för ögonen och det känns som att man rör sig i ljuset istället för att ha en ljuskägla dansande framför sig

1 tim 45 min batteritid

LEDX Mamba levereras med 3 olika effektlägen: 10%, 40% och 100%. På högsta effekt levererar lampan ett fantastiskt ljus i 1 tim 50 min. På 40% räcker ljuset i 4 timmar och 20 min och på 10% finns det ljus i 18 timmar. När batteriet är nästan slut från de högre effektlägena går den automatiskt ner på lägsta effekt, som en reservtank, för att det ska finnas ljus att ta sig hem med. Den lyser då i ytterligare 30 min med 10 % effekt. Lampan kan dessutom programmeras till andra effektnivåer,

Reservtank

När du använder lampan på någon av de högre effektlägena går den automatiskt ner på lägsta effekten när batteriet håller på att ta slut, dvs efter de specificerade tiderna. Lampan lyser då i ytterligare 30 min så att du har möjlighet att fullfölja ett viktigt lopp eller ta dig hem från ett träningspass.

Temperaturskydd

Lamphuset har ett skydd för överhettning, som stegar ner effekten i små steg ca 1/10 om temperaturen i lampan blir hög, när temperaturen sjunker höjs effekten igen.

Batteriindikator

En batteriindikator i 4 steg är inbyggd i lampan

Tillbehör

LEDX pannlampor tillsammans med elektroniklådan (som fungerar som lampfäste) kan mycket enkelt flyttas till en hjälm, cykelstyre eller nästan vart du vill med hjälp av något av våra tillbehör. De olika fästena kan placeras nästan var som helst och klistras fast direkt där du önskar, ställas på ett bord hängas upp på väggen. Lampan kan därefter mycket enkelt flyttas mellan olika platser. Glöm inte att köpa till dessa om du vill använda lampan på cykeln, hjälmen, arbetshjälmen osv. Ett för varje ställe...

Möjliga tillbehör att köpa till:

 • Batterisele, för att bära batteriet på ryggen
 • Backup-batteri, reservtank för att driva lampan i lägsta effekt ("hitta hem")
 • Backup-ljus, extern ljuskälla
 • Hjälmfäste, för cykelhjälm, arbetshjälm, väggmontage etc
 • Fäste för cykelstyre, två olika dimensioner
 • Stort batteri, för dig som ska vara ute riktigt länge eller behöver ett extra
 • MC-kabel för att driva lampan på 12V, tex Enduro
 • Förlängningssladd, två olika längder

Fakta

Vikt lamphus 74 g
Vikt lamphus + elektroniklåda 121 g
Vikt lampa + huvudställning (komplett) 176 g
Vikt komplett huvuddel + ryggbatteri (64 Wh) 491 g
Batterikapacitet (mellan batteri) 64 Wh (11,1 V 5,8 Ah)
LED 4 st Cree XM-L U3
Färgtemperatur 5 600° Kelvin (dagsljus)
Linser 1 st medium vidvinkel
1 st supervidvinkel (reflektor)
2 st spot
Storlek lamphus, bredd höjd djup 108x39x31 mm
Garanti 3 år!

Effekt

Gäller för medfölhande batteri, 64 Wh.

Effekt Ljusflöde (max) Batteritid
30 W (100%) 3800 lm 1 h 50 min
24 W (80%) 3250 lm 2 h 15 min
12 W (40%) 1900 lm 4 h 20 min
3 W (10%) 350 lm 18 h
1 W 120 lm 55 h

Lagervara. Beställ innan kl 12.00 – vi skickar samma dag. Fri frakt!

 

216-1
2 objekt

Du kanske också gillar