Rea!

LEDX Cobra 6500 X-pand

Ny produkt

Detta är i särklass marknadens ljusstarkaste pannlampa! Men den ger inte bara massor av lumen. Ljusbilden är väl optimerad och ger både brett och långt ljus samtidigt, vilket gör LEDX Cobra 6500 unik. Svensktillverkad. 3 års garanti.

Mer detaljer

7,490 kr

13 stycken i lager

- +

Betala säkert med
Betala säkert med
 
Mer information

LEDX Cobra 6 500 X-pand

Cobra 6500 har varit med några år och genom 2019-2020 års uppdatering befäster lampan sin position som marknadens bästa pannlampa. Här får du riktigt mycket ljus och en optimerad ljusbild som lyser både långt och brett samtidigt. Men inte bara det! Du får även en svensktillverkad lampa med grym kvalitet, bra service om något händer samt många smarta tillbehör för en rad olika användningsområden.

Uppdatering säsong 2019–2020

Cobra X-pand är 2019-2020 års uppdatering av storsäljaren Cobra. Den har fått en ny nättare ram utan skruvar och LEDX nya, egenutvecklade reflektor X-PAND, som riktar ljuset ännu mer nedåt än tidigare samtidigt som ljuset blir en aning bredare. Dessutom har LEDX-lampor fått något modifierad mjukvara till 2019 års versioner. Reservtanken (när batteriet nästan är slut) har nu 2 lågeffekts-lägen viket ger ljus under ännu längre tid än tidigare. Drifttiden på lampan har även ökat med några minuter.

Vill du ha Cobra 6500 utan huvudställning - att använda som cykellampa eller lampa på enduro och skoter? Kolla in denna modell istället där du kan köpa lampan både med batteri eller utan (för drift på LEDX MC-kabel).

Pannlampa för tuffa miljöer

LEDX pannlampor kan användas till väldigt mycket. Cobra är framtagen för att ge maximalt med ljus, den är utmärkt vid till exempel orientering, enduro, MTB, ledningsröjning, skoteråkning eller skidåkning. Med hjälp av de olika fästena kan den användas på nästan alla typer av hjälmar t.ex.inom skogsbruk eller i gruvmiljöer. Ingen miljö är för tuff eller för mörk, Cobra levererar!

8 led-dioder med optimerad ljusbild

Ljuset på Cobran är inte bara starkast – utan kanske framförallt – den ger också det mest optimala ljuset. Den unika linstekniken, där olika linser blandas för att optimera ljuset, har förfinats och kompletterats med ytterligare en vidvinkellins X-pand. Cobra har 4 olika linser, tillsammans ger det en oerhörd jämn ljusbild som tar vid nästan direkt från fötterna och lägger en matta av ljus långt framåt. Det sprider också ljuset bra åt sidorna för att man ska kunna upptäcka föremål i periferin samt sträcker sig flera hundra meter framåt.

LEDX Cobra 6500 har flera olika effektlägen

LEDX Cobra 6500 levereras med 3 olika effektlägen: 6%, 40% och 100%. På högsta effekt levererar lampan ett fantastiskt ljus i hela två timmar. På 40% räcker ljuset i fem timmar och på 6% finns det ljus i hela 33 timmar. Lampan har även programmerbara effektlägen, vilket gör att du själv kan få lampan att lysa som du vill. När batteriet är nästan slut från de högre effektlägena går den automatiskt ner på lägsta effekt, som en sorts reservtank, för att det ska finnas ljus att ta sig hem med. Lampan lyser då i ytterligare 1 timme med 6% effekt.

Bekväm huvudställning med click-system

Cobra 6 500 levereras med huvudställning pro som uppgraderats med ännu bättre passform, speciellt för de med små huvuden. Det nya lampfästet är mer ergonomiskt utformat och följer huvudet mycket bra. Fästpunkten för lampan har flyttat närmare pannan och befinner sig nästan rakt under balanspunkten på lamphuset vilket gör att lampans tyngd går rakt ner till fästet och inte blir framtung. Tillsammans med lampans låga vikt gör det att lampan är mycket stabil även vid löpning i tuff terräng.

lampspecialistens omdöme

Vi vågar utnämna detta till marknadens bästa pannlampa. Extremt mycket ljus, men med riktigt bra spridning. Dessutom låg vikt, skön komfort och smarta fästen och tillbehör. Den kostar en slant, men det är välinvesterade pengar för dig som ställer höga krav på ditt ljus och ägnar dig åt riktigt tuffa aktiviteter som orientering, enduro, jakt, mtb och arbete. Här får du svensk kvalitet rakt igenom och dessutom en väldigt genomtänkt pannlampa. Huvudselen sitter mycket bekvämt och som tillbehör finns hjälmfästen mm, som gör den kompatibel för de flesta aktiviteter. Den stora fördelen med LEDX lampor är att dom inte bara lyser långt - utan att man optimerat ljusbilden så den lyser både brett och långt - vilket är unikt för LEDX lampor. Mycket bra service om du skulle få några framtida problem

Fakta

Vikt lamphus 130 g
Vikt lamphus + elektroniklåda 173 g
Vikt lampa + huvudställning (komplett) 228 g
Vikt komplett huvuddel + ryggbatteri (106 Wh) 698 g
Batterikapacitet (stort batteri) 113 Wh (10,8 V 10,5 Ah)
LED 8 st Cree XM-L U3
Färgtemperatur 5 600° Kelvin (dagsljus)
Linser 1st bred rektangulär
1 st mjuk rund
1 st supervidvinkel ( reflektor)
5 st spot

Storlek lamphus, bredd höjd djup

106x60x31 mm.
Kabellängd från batteriet: 100 cm

Effekt

Gäller för stort batteri, 113 Wh.

Effekt Ljusflöde (max) Cobra 6 500 Batteritid
52 W (100%) 6 500 lm 1 h 50 min
41 W (80%) 5 500 lm 2 h 30 min
21 W (40%) 3 100 lm 5 h
3 W (6%) 375 lm 33 h
1 W (2%) 120 lm 90 h

Reservtank

När du använder lampan på någon av de högre effektlägena går den automatiskt ner på lägsta effekten när batteriet håller på att ta slut, dvs efter de specificerade tiderna. Lampan lyser då i ytterligare en timma så att du har möjlighet att fullfölja ett viktigt lopp eller ta dig hem från ett träningspass.

Temperaturskydd

Lamphuset har ett skydd för överhettning, som stegar ner effekten i små steg ca 1/10 om temperaturen i lampan blir hög, när temperaturen sjunker höjs effekten igen.

Flexibla fästen som tillbehör

LEDX pannlampor tillsammans med elektroniklådan (som fungerar som lampfäste) kan mycket enkelt flyttas till en hjälm, cykelstyre eller nästan vart du vill med hjälp av något av våra tillbehör. De olika fästena kan placeras nästan var som helst, ställas på ett bord hängas upp på väggen. Lampan kan därefter mycket enkelt flyttas mellan olika platser.

Batteriindikator

En batteriindikator i 4 steg är inbyggd i lampan

Tillbehör till Cobra 6500, att köpa till (kolla under tillbehörs-fliken):

 • MC-kabel, för drift på 12V-system
 • Förlängningssladd 100 cm och 150 cm om du behöver bära batteriet längre ner än vad kabeln tillåter
 • Batterisele från Mila, BikeRay eller Lumonite för att bekvämt bära batteriet på ryggen
 • Hjälmfäste / snabbfäste för montering på hjälm
 • Styrfäste för montering på cykelstyre, 2 olika bredder
 • Extra batteri, om du ska vara ute riktigt länge
 • Backup-batteri (kan köpas till direkt vid val av lampa) - extra batteri om du får kabelbrott eller det stora batteriet tar slut

Följande ingår i LEDX Cobra 6500-paketet:

 • Lampa LEDX Cobra 6 500
 • Huvudställning Pro
 • Batteri 10,8V, 113 Wh
 • Batteriladdare 
 • Väska för förvaring

Missa inte att välja till backup-batteri direkt vid ditt köp om du vill ha en väldigt liten, lätt och smidig pannlampa, eller som back-up till det stora batteriet. OBS! Backup-batteriet kan bara driva lampan på lägsta effekt i ca 30-40 min.

Ska du använda din lampa som endast hjälmlampa - kolla in detta paket istället så sparar du lite pengar.

Lagervara - beställ innan kl 12.00 så skickar vi samma dag. Fri frakt!

 

 
Trygg e-handel
 • signsport.se drivs av Adshape AB, org nr 556834-8881. Vi har bedrivit e-handel sedan 2009 och är en trygg partner att lita på.
 • Vi är AA-certifierade vilket betyder att vi har högsta kreditvärdighet. 
 • Vi erbjuder säkra betalningar via Swish, Payson (kort) och Billmate (faktura).
 • Alltid snabba leveranser med Postnord eller DHL. Alla lagerförda varor, som du beställt innan kl 12.00 skickas samma dag (lagerförda varor). Teamorder-varor skickas 6-7 veckor efter sista beställningsdag.

trygg ehandel

Tillbehör

2 andra produkter i samma kategori:

Meny

 • Teamorder
 • Om oss  
  signsport.se

  Denna e-butik såg dagens i december 2016. Syftet med butiken är att kunna erbjuda våra klubbar/företag att handla Teamkläder direkt via webshopen, samt sälja SIGNs egna kläder och tillbehör. Dessutom har vi kompletterat vårt egna sortiment med en rad olika varumärken för att möta våra kunders önskemål om att kunna köpa det mesta för sitt idrottande i samma butik.

  signsport.se / SIGN Sport Sweden ägs och drivs av Adshape AB, org 556834-8881. Företaget har sedan 2011 bedrivit e-handel och grafisk formgivning och driver även lampspecialisten.se

  Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.

  Sign Sportswear

  Varumärket SIGN grundades 2013 med ambitionen att etablera ett nytt klädmärke som tillhandahåller tränings- och tävlingskläder till klubbar, privatpersoner och företag av högsta kvalitet. Dessutom till riktigt bra priser, då ni handlar utan onödiga mellanhänder. 

  2015 startade SIGN Sport Sweden och marknadsför sedan dess SIGNs fulla sortiment inom orientering, skidor, cykel och löpning på den svenska marknaden. Vår resa har just börjat och ett bevis på att vi är på rätt väg är alla de team som redan anförtrott sig till oss. Stort tack!

 • Egen design  
  Nya kläder till klubben/företaget?

  SIGN Sportswear erbjuder funktionella och prisvärda sportkläder för orientering, löpning, skidor och cykel - i helt egen design. Vi skapar en unik design just för din klubb eller ditt företag - i era färger, utifrån era önskemål. Vi kan även erbjuda era medlemmar att handla direkt här på signsport.se - så att ni slipper hantera lager, ta in beställningar. Ni kan istället fokusera på det som är viktigast för er!

  • Unik design för varje klubb/lag/företag
  • Minsta beställningsantal endast 10 st
  • All produktion inom EU
  • Snabba leveranser – 4-5 veckor
  • Hög kvalitet och bra priser!

  NYFIKEN? Kontakta oss

  Helt egen design från SIGN

  Egen design från endast 10 st

  Alla våra kläder och produkter går att få i helt egen design. Vårt svenska designteam bistår er med en unik design i era färger.

  Minsta beställningsantal är endast 10 stycken, vilket gör SIGN till det perfekta valet även för den lilla klubben, laget eller kompisgänget. Kompletteringar möjligt från 5 ex. Varför springa i likadana kläder som alla andra? Sign yourself!

  LÄS MER HÄR!

  Panda theme

  Kvalitet och miljö

  All vår produktion sker inom EU vilket gör att vi har snabba leveranser, ca 4-5 veckor. Vi använder bara europeiska material och följer självklart de arbetsregler och villkor som finns i EU. SIGN har idag ca 20 anställda + 7 återförsäljare i olika länder.  2 års garanti. Våra tryckfärger är godkända och innehåller inga farliga kemikalier. Materialet i många av våra kläder är dessutom certifierade av OEKO-TEX vilket vi är stolta och sätter stor vikt vid.

  oeko-tex OEKO-tex-certifieringen (Trygg Textil på svenska) innebär att materialen i kläderna inte innehåller hälsofarliga kemikalier som är skadliga för varken dig som använder dom, miljön eller de som framställer dom. Riktigt bra med andra ord! Läs mer om OEKO-tex på denna länk

 • Kontakt
 • Varumärken  
 • Orientering  
 • Längdskidor  
 • Löpning/trail  
 • Cykel/mtb  
 • Outlet / erbjudanden
Upp