LEDX Kaa 2000

207-1

Ny produkt

Kaa 2000 är LEDX´s minsta pannlampa - men det är fortfarande en riktigt ljusstark historia som passar perfekt för orientering, löpning, trail, cykel, jakt och mycker mer. Kompakt lampa med batteriet direkt på huvudselen.

Mer detaljer

3,090 kr

12 stycken i lager

- +

Betala säkert med
Betala säkert med
 
Mer information

LEDX Kaa 2000 - kompakt pannlampa

Detta är LEDX minsta lampa, som trots sin storlek ger hela 2000 lumen. Ny uppdaterad version (augusti 2016) som nu fått ännu mera ljus.  Lampan är utrustad med 2 st LED Cree XM-L U3, samt en helt nyutvecklad elektronik med en unikt hög verkningsgrad. Batteriet sitter integrerat på huvudställningen och vi kan med gott samvete utmnämna denna till marknadens starkaste lampa, där både batteri och lampa sitter direkt på huvudet.

 

LEDX har from 2016 års modeller hela 3 års garanti på sina lampor. Svensktillverkad kvalitet när den är som bäst!

LEDX Kaa 2000 är designad för att vara så smidig som möjligt, samtidigt som den ska leverera ett starkt ljus, med en perfekt ljusspridning. De båda dioderna har olika spridning, vilket gör att den lyser både långt och brett samtidigt och på så sätt ger ett perfekt ljus för traillöpning, skidåkning, klättring, MTB, ridning, orientering, arbete eller rullskidåkning.

 

Lyser både långt och brett

Med LEDX unika sätt att tillverka pannlampor kan vi alltid välja den kombination av linser som passar bäst för varje lampa. Till LEDX Kaa har vi valt en bred och en smalstrålande för att både ge bra bredd och längd på ljuskäglan. Det är viktigt att ljuskäglan är bred i närområdet då det ger ett vilsamt ljus för ögonen och minskar bländningsrisken. En smal och lång ljusstråle ger möjlighet att upptäcka föremål på långt håll. Jämför med ljuset på en bil, halvljuset ger bredd och helljuset ger längden.

 

Effektlägen och batteritid

LEDX Kaa levereras med 3 olika effektlägen: 20%, 40% och 100%. På högsta effekt levererar lampan ett fantastiskt ljus i 1 tim och 25 minuter. På 40% räcker ljuset i 4 timmar och på 20% finns det ljus i 9 timmar. Om du önskar kan du även programmera om lampan i två ytterligare ljuslägen - 6% och 80%. På så sätt kan du få den batteritid du önskar.

 

När batteriet är nästan slut från de högre effektlägena går den automatiskt ner på lägsta effekt (1W), som en sorts reservtank, för att det ska finnas ljus att ta sig hem med. Den lyser då i ytterligare ca 30 min. Lampan kan dessutom programmeras till andra effektnivåer,

Smidig pannlampa

Kaa levereras med en lätt huvudställning i bred resår runt huvudet och ett textilband över huvudet, så att den inte ska falla ner i ögonen. Batteriet fästes på en platta i nacken så att både lampan och batteriet sitter direkt på huvudet. Det går även att komplettera med en förlängningskabel så att batteriet kan bäras i batterisele, ryggsäck eller i en ficka/midjeväska.

Både lampan och batteri går enkelt ner i t.ex. en jackficka när den inte används. Kaa är monterat på ett ergonomiskt lampfäste som följer huvudets form mycket bra. Fästpunkten för lampan är nära pannan och befinner sig nästan rakt under balanspunkten på lamphuset vilket gör lampan välbalanserad. Tillsammans med lampans låga vikt gör det att lampan är mycket stabil även vid löpning i tuff terräng.

Batteriindikator

En batteriindikator i 4 steg är inbyggd i lampan

Temperaturskydd

Lamphuset har ett skydd för överhettning, som stegar ner effekten i små steg ca 1/10 om temperaturen i lampan blir hög, när temperaturen sjunker höjs effekten igen.

Test i Utemagasinets tidning Träna nr 2, 2014:

OBS! Testet gäller en tidigare modell av KAA (1500).
"Kraftfullt ljus. Minst lika bra som Lupine Piko i starkaste läget. Flera lägen att välja mellan. Mycket bra passform. Smidig, enkel att manövrera. Kaa är den minsta i en ny serie av lampor från LEDX och har två olika linser: en spotlins och en bredstrålelins som ger både bra brädd och längd på ljuset. Batteriet klickas fast med ett kardborrband som även gör det enkelt att fästa lampan på olika typer av hjälmar och kan även fästas på cykelstryret med en enkel klämma. Batteriindikator visas batteriets laddning. Användningsområde: nattorientering i hög fart, mouantainvike med mera. "

 Hela testet hittas här.

Fakta

Vikt lamphus 43 g
Vikt lamphus + elektroniklåda 90 g
Vikt lampa + huvudställning 132 g
Vikt komplett huvuddel med huvudbatteri 282 g
Batterikapacitet (huvudbatteri) 35 Wh (11,1 V 2,9 Ah)
LED 2 st Cree XM-L U3
Färgtemperatur 5 600° Kelvin (dagsljus)
Linser 1 st mjuk rund
1 st spot

Storlek lamphus, bredd höjd djup                      64x38x31 mm.

Garanti 3 år!

Komplett paket inkl lampa, batteri, laddare, huvudsele och mju förvaringspåse

Effekt

Gäller för medföljande batteri, 35 Wh.

Effekt Ljusflöde (max) Batteritid
14 W (100%) 1500 lm 1 h 35 min
11 W (80%) 1275 lm 2 h
6 W (40%) 750 lm 4 h
3 W (20%) 350 lm 9 h
1 W (6%) 120 lm 25 h

 

Detta är ett komplett paket som levereras med lampa, huvudställning, batteri och laddare samt en snygg påse att förvara lampan i.

Möjliga tillbehör att köpa till

LEDX pannlampor tillsammans med elektroniklådan (som fungerar som lampfäste) kan mycket enkelt flyttas till en hjälm, cykelstyre eller nästan vart du vill med hjälp av något av våra tillbehör. De olika fästena kan placeras nästan var som helst, ställas på ett bord hängas upp på väggen. Lampan kan därefter mycket enkelt flyttas mellan olika platser.


    • Batterisele, för att bära batteriet på ryggen
    • Backup-batteri, reservtank för att driva lampan i lägsta effekt ("hitta hem")
    • Backup-ljus, extern ljuskälla
    • Hjälmfäste, för cykelhjälm, arbetshjälm, väggmontage etc
    • Fäste för cykelstyre, två olika dimensioner
    • Stort batteri, för dig som ska vara ute riktigt länge eller behöver ett extra
    • Förlängningssladd

Lagervara - beställ innan kl 12.00 så skickar vi samma dag!

 

 
Trygg e-handel
 • signsport.se drivs av Adshape AB, org nr 556834-8881. Vi har bedrivit e-handel sedan 2009 och är en trygg partner att lita på.
 • Vi är AA-certifierade vilket betyder att vi har högsta kreditvärdighet. 
 • Vi erbjuder säkra betalningar via Swish, Payson (kort) och Billmate (faktura).
 • Alltid snabba leveranser med Postnord eller DHL. Alla lagerförda varor, som du beställt innan kl 12.00 skickas samma dag (lagerförda varor). Teamorder-varor skickas 6-7 veckor efter sista beställningsdag.

trygg ehandel

1 andra produkter i samma kategori:

Meny

 • Teamorder
 • Om oss  
  signsport.se

  Denna e-butik såg dagens i december 2016. Syftet med butiken är att kunna erbjuda våra klubbar/företag att handla Teamkläder direkt via webshopen, samt sälja SIGNs egna kläder och tillbehör. Dessutom har vi kompletterat vårt egna sortiment med en rad olika varumärken för att möta våra kunders önskemål om att kunna köpa det mesta för sitt idrottande i samma butik.

  signsport.se / SIGN Sport Sweden ägs och drivs av Adshape AB, org 556834-8881. Företaget har sedan 2011 bedrivit e-handel och grafisk formgivning och driver även lampspecialisten.se och sportnetto.se

  Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.

  Sign Sportswear

  Varumärket SIGN grundades 2013 med ambitionen att etablera ett nytt klädmärke som tillhandahåller tränings- och tävlingskläder till klubbar, privatpersoner och företag av högsta kvalitet. Dessutom till riktigt bra priser, då ni handlar utan onödiga mellanhänder. 

  2015 startade SIGN Sport Sweden och marknadsför sedan dess SIGNs fulla sortiment inom orientering, skidor, cykel och löpning på den svenska marknaden. Vår resa har just börjat och ett bevis på att vi är på rätt väg är alla de team som redan anförtrott sig till oss. Stort tack!

 • Egen design  
  Nya kläder till klubben/företaget?

  SIGN Sportswear erbjuder funktionella och prisvärda sportkläder för orientering, löpning, skidor och cykel - i helt egen design. Vi skapar en unik design just för din klubb eller ditt företag - i era färger, utifrån era önskemål. Vi kan även erbjuda era medlemmar att handla direkt här på signsport.se - så att ni slipper hantera lager, ta in beställningar. Ni kan istället fokusera på det som är viktigast för er!

  • Unik design för varje klubb/lag/företag
  • Minsta beställningsantal endast 10 st
  • All produktion inom EU
  • Snabba leveranser – 4-5 veckor
  • Hög kvalitet och bra priser!

  NYFIKEN? Kontakta oss

  Helt egen design från SIGN

  Egen design från endast 10 st

  Alla våra kläder och produkter går att få i helt egen design. Vårt svenska designteam bistår er med en unik design i era färger.

  Minsta beställningsantal är endast 10 stycken, vilket gör SIGN till det perfekta valet även för den lilla klubben, laget eller kompisgänget. Kompletteringar möjligt från 5 ex. Varför springa i likadana kläder som alla andra? Sign yourself!

  LÄS MER HÄR!

  Panda theme

  Kvalitet och miljö

  All vår produktion sker inom EU vilket gör att vi har snabba leveranser, ca 4-5 veckor. Vi använder bara europeiska material och följer självklart de arbetsregler och villkor som finns i EU. SIGN har idag ca 20 anställda + 7 återförsäljare i olika länder.  2 års garanti. Våra tryckfärger är godkända och innehåller inga farliga kemikalier. Materialet i många av våra kläder är dessutom certifierade av OEKO-TEX vilket vi är stolta och sätter stor vikt vid.

  oeko-tex OEKO-tex-certifieringen (Trygg Textil på svenska) innebär att materialen i kläderna inte innehåller hälsofarliga kemikalier som är skadliga för varken dig som använder dom, miljön eller de som framställer dom. Riktigt bra med andra ord! Läs mer om OEKO-tex på denna länk

 • Kontakt
 • Varumärken  
 • Orientering  
 • Längdskidor  
 • Löpning/trail  
 • Cykel/mtb  
 • Outlet / erbjudanden
Upp